Cape Wrath Trail

Het was een ontdekkingstocht van de Atlantische kust. In september liepen we in 10 dagen van Ullapool naar Cape Wrath met een korte liftetappe achterin een Landrover Defender, want in deze contreien rijdt zo’n beetje niks anders meer..

Scan 7.jpeg

Kamperen in het wild of op private grond met toestemming van eigenaren

Scan 12.jpeg

Geen regels, alleen vrijheid

Scan 9.jpeg

De Atlantische Oceaan was continue aanwezig. Stormkracht winden bliezen ons voortdurend omver en ons hoofd leeg. Nooit kwam ik zo ge-delete weer thuis als toen

Scan 13.jpeg

Mijn jas was regenjas kwaliteit van Perry Sport. Mijn rugzak een Mammut Haute Route 70 liter. Een trotse tas. Bomproof. Dat maken ze nu niet meer. Hanwag Yukon schoenen. Van leer. We droegen zweterige gaiters. Ik leerde veel die dagen

Scan 10.jpeg

Uitrusting was alleen niet erg belangrijk toen. Gewoon buiten zijn, dat was het

Scan 11.jpeg

Ik herinner me helaas niet meer welke berg dit was

Scan 14.jpeg

Maar eigenlijk was de oceaan hier gewoon allesoverheersend

Scan 8.jpeg

We kampeerden aan het einde van de tocht in een hoek van de gebouwen van de vuurtoren, gebouwd door de vader van R.L. Stevenson. Aan het einde van onze wereld. We rookten sigaretten met mutsen op en handschoenen aan, kokend in een hoekje, terwijl de winden rond de tent en door de gebouwen raasde. De laatste dag naar Durness dronken we uit de heuvels. Dit was teveel vrijheid. De fish en chips kwamen ’s nachts al snel weer naar buiten. De dokter in Durness zei dat het kwam van de herten. We hadden inderdaad wat kuddes gezien onderweg. Na een effectief pilletje zaten we toch op ons gemak in het vliegtuig

PRAKTISCH

Een 10-daagse tocht met z’n tweeën. We namen de ferry IJmuiden-Newcastle en vandaar de bus naar Ullapool. Op de terugweg reden we mee met de postbus van Durness naar Inverness en vandaar met de bus naar Newcastle. In het uiterste noorden van Schotland reed toen geen gewone bus. Tegenwoordig is er een klein bedrijfje die het gebied met minibusjes bestrijkt

ACCOMMODATIES

Wildkamperen: Ullapool, Achnahaird, Polly More, Lochinver, Elphin, Rhiconich, Sandwood Bay, Cape Wrath, Durness

KAARTEN

OS Landranger 19 | Gairloch & Ullapool, Loch Maree | 1:50.000

OS Landranger 15 | Loch Assynt, Lochinver & Kylesku | 1:50.000

OS Landranger 9 | Cape Wrath, Durnes & Scourie | 1:50.000

2 Reacties op “Cape Wrath Trail”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: